top of page
Fine små ærter.jpg

Ærter

Oprindelse

Ærter er en bælgfrugt, som længe har været dyrket i Danmark. Gennem mange generationer har ærter været fast inventar i køkkenhaver og kolonihaver landet over. 

For danskerne har ærter været allemandseje på frost året rundt, men man har altid glædet sig til sommeren, hvor de friske var tilgængelige. 

Ærteplanten er dog langt fra dansk - faktisk er den klassiske danske ært slet ikke dansk. Den stammer nemlig fra Asien og er blevet dyrket i flere tusinde år. Omkring 1600-tallet kommer den ært vi kender i dag til vores breddegrader og siden er den blevet en fast bestanddel af den nordiske kost. - enten som frostvare eller som frisk om sommeren. 

Danmark er placeret på det nordlige ærtebælte, som beregner sig bedst til produktion af ærter. Det betyder at vores klima og jord er mest optimal og giver den bedste kvalitet og smag, som man eftersøger. 

Hos GreenPeas har vi dog lært at gro dem med dansk kvalitet for øje, under Sydeuropæiske himmelstrøg. Derfor så kig endelig efter os i supermarkedet næste gang du handler. Så er du sikret dansk kvalitet!

bottom of page